De Spelmakerij wint de Dikke Duim Award 2021!

Op Wereld Autismedag (2 april) werd officieel bekend dat de Spelmakerij de Dikke Duim Award 2021 heeft gewonnen. Een bevestiging dat we goed op weg zijn, ondanks dat we pas 1 jaar bestaan. Deze prachtige wisseltrofee van Stichting Op Eigen Tenen mogen we maar liefst 2 jaar in bezit houden.

Lees meer »

Omroep Gelderland duikt in de Spelmakerij

Woensdag 3 februari hadden we bijzonder bezoek. Het was Joukje Valkenburg, de sympathieke verslaggeefster van Omroep Gelderland. Ze was er om een item op te nemen over de Spelmakerij. Dat heeft een prachtig artikel, een bondig filmpje en een radio-item opgeleverd. Op maandag 8 februari kwamen we als Spelmakerij daarmee het nieuws.

Lees meer »

Positieve beoordelingen van onze spellen!

Vanuit de Spelmakerij zijn inmiddels drie spellen uitgegeven bij uitgeverij The Gamefantry. Afritoria, Chameleon en Royals & Riots. En we zijn er blij mee hoe goed de spellen in de spelwereld worden opgepakt. Dat was vanaf het begin onze bedoeling. We delen een paar leuke recensies met je:

Lees meer »

We staan overal in de kranten!

28 november stonden we met een prachtige afbeelding prominent in het Reformatorisch Dagblad in de rubriek 'Goed nieuws'. In de twee weken ervoor stonden we ook al in De Gelderlander, de Rijnpost, de EdeStad en het Nederlands Dagblad. Dat was natuurlijk ter ere van het uitkomen van onze eerste drie spellen bij speluitgeverij The Gamefantry. Blij dat dit zo goed wordt opgepikt!

Lees meer »

We zijn verhuisd naar onze eigen locatie!

Sinds 2 november is de Spelmakerij verhuisd naar een nieuwe locatie. We zijn te vinden aan Bosrand 28 in Ede. Het pand ligt aan de rand van de bebouwde kom en is goed te bereiken met het openbaar vervoer (bushalte op 7 minuten loopafstand). Het pand is gelegen in de parkachtige achtertuin van hotel de Bosrand en je loopt zo de Veluwe op. In het pand hebben we twee grote ruimtes (de werkruimte en de huiskamer) en één kleine ruimte (het kantoor / de rustruimte). We zitten samen in het pand met de organisaties Tot Uw Dienst! en R3new.

Lees meer »

Onze spellen zijn in de verkoop

Half oktober zijn onze eerste drie spellen in Nederland aangekomen. Drie grote stapels dozen vol met de doosjes van Chameleon, Royals & Riots en Afritoria. Voor ons een bijzonder moment en het mooie nieuws is dat er al 750 van deze spellen zijn verkocht!

Lees meer »

Productie van onze eerste 3 spellen

De eerste maanden bij de Spelmakerij zijn voorbij gevlogen. Door onze vrijwilligers en deelnemers is hard gewerkt aan onze eerste 3 spellen. Chameleon, Royals & Riots en Afritoria. Toen we een aantal weken dicht zijn gegaan vanwege het coronavirus is er zelfs vanuit huis doorgewerkt. Na het uitgebreid testen en verbeteren van de spellen was het tijd voor het artwork. Een leerzame ontdekkingstocht samen met een geweldige samenwerkingspartner: speluitgeverij The Gamefantry. Via hen worden de spellen uitgegeven in een oplage van 1.500 stuks per spel.

Lees meer »

Feestweek: Spelmakerij van start en artikel in de Gelderlander

Wat een feest! Afgelopen maandag en woensdag is de Spelmakerij voor het eerst officieel open geweest. We zijn gelijk met elkaar gedoken in de spelletjes waar we in het voorwerk al druk mee aan de slag zijn geweest. Onze huidige bezetting bevat veel grafische vaardigheden, dus wordt er druk gewerkt aan het uiterlijk van een aantal spelletjes. Buurthuis De Meerpaal blijkt een geweldige locatie voor onze activiteiten. 

Lees meer »

Startdatum Spelmakerij bekend! (3 februari 2020)

In oktober 2019 zijn projectleider Matthijs en vrijwilliger Robin in de auto gesprongen om verschillende geschikte locaties voor de Spelmakerij te bezichtigen. Eén van de eisen was daarbij dat de Spelmakerij gelegen is in een Edese woonwijk, zodat de mensen uit de wijk laagdrempelig kunnen aansluiten bij de spelavonden van de Spelmakerij. Na een drietal locaties bezocht te hebben kwam Robin op het goede idee om eens te gaan kijken bij buurthuis de Meerpaal. En vanaf het moment van binnenkomst voelde dat als een zeer geschikte plek. We werden hartelijk ontvangen door beheerder Bernard Lekkerkerker en er bleken zeer geschikte en rustige ruimtes te vinden. 

Lees meer »

Spelavonden en onze eerste spellen!

Sinds begin 2019 zijn al heel wat uurtjes gestoken in nieuwe spelconcepten ontwikkelen. Dit doet Matthijs samen met vrijwilligers Robin en Erik Jan. En in alle bescheidenheid, het resultaat mag er zijn! Vijf totaal verschillende spelconcepten doen het goed op onze test- en spelavonden. Eens per maand nodigen we familie, vrienden en geïnteresseerden uit om onze spelconcepten mee te spelen. Daarna pakken we er nog een klapper van een spel bij die we hier hebben liggen of die wordt meegenomen door onze gasten. 

Lees meer »