PIETS PIAZZA

In 2022 jaar heeft iedereen hard gewerkt aan Piets Piazza. Een fantastisch spel waarin spelers getest worden op snelheid en inzicht. Het spel wordt gespeeld in 4 ronden. Iedere ronde krijgen de spelers hun eigen speeltegels die ze tegelijkertijd zo snel mogelijk moeten plaatsen op een startlaag van tegels. Iedere ronde is er een nieuwe legwijze van de tegels. Spelers krijgen punten door zo snel mogelijk van hun speeltegels af te komen én door muntjes te verdienen, door op specifieke plekken hun speeltegels te plaatsen. Dit plaatsen van tegels moet natuurlijk volgens bepaalde regels en daar spelen de kleuren op de tegels een essentiële rol in. Het thema van het spel is gelinkt met het 150-ste geboortejaar van Piet Mondriaan!

HET VERLOREN MEESTERWERK

Ruim 100 jaar geleden werkte de vermaarde Marcus Asher aan het grootste modulaire schilderij op aarde. Een serie van 40 schilderijen die op ingenieuze wijze met elkaar verbonden konden worden. Bij de afronding van dit prestigieuze project vlogen de afzonderlijke schilderijen de deur uit. Nu een eeuw later staan Ashers schilderijen weer volop in de aandacht van de kunstwereld. Er is een run ontstaan op de schilderijen onder de nouveau riche. Word ook een nouveau riche en zet de kunstwereld naar je hand!

AFRITORIA

Er woedt een eeuwige strijd tussen de dieren in de adembenemende Afrikaanse wildparken. Zo ook in Serengeti, Ngorongoro, Masai Mara en Kgalagadi. Ieder dier en iedere roedel of kudde wil zijn eigen territorium met frisgroen gras, of malse stukken vlees. In dit kaartspel loopt niet alles als gepland, want er zijn meer kapers op de kust. Dieren die hetzelfde territorium willen, of jachtopzieners en stropers die de verhoudingen ruw verstoren.

"Een leuk, interactief spelletje waarbij je in de geest van je tegenstander probeert te kruipen" ~ Nox Spellenzolder

 

GAPPEN & HAPPEN

Het is een prachtige stranddag. Vissen zwemmen vredig in zee, terwijl de krabben zonnebaden op het strand. En ze zijn niet de enige. Overal zijn mensen aan het genieten van de zon, het warme zand, de zee en heerlijk eten. Daar duiken hongerige meeuwen uit de lucht. De één grijpt een smakelijk visje uit het water. De volgende een sappig appeltje van een slapende man, terwijl twee andere meeuwen om beurten elkaars broodje stelen. Lukt het jou de meeste lekkernijen te pakken te krijgen en op te eten?

CHAMELEON

Dappere kameleons, met flink wat trek, gaan met elkaar de strijd aan om te kijken wie van hen de beste jager is. Maar pas op... de overvliegende arenden vormen een bedreiging voor de jagende kameleons. Kruip in dit vermakelijke dobbelspel in de huid van een verkleurende kameleon en word de beste jager van het woud.

"Een vermakelijk tussendoortje" ~Nox Spellenzolder

BATTLES & BUILDERS

Machtige wereldrijken wedijveren met elkaar om hun invloed te vergroten. Steden worden belegerd, in open velden vinden epische gevechten plaats en diverse koninkrijken worden geannexeerd. Tegelijkertijd worden er imposante bouwwerken gebouwd: tempels voor de goden en paleizen voor de machtige heersers. Wie verovert het grootste gebied en bouwt de mooiste gebouwen?

ROYALS & RIOTS

In het vlotte kaartspel Royals & Riots is de koning de baas. Althans, nog wel. Er heerst armoede, onrust neemt de overhand en een opstand is aanstaande. Alleen de charismatische prinsen kunnen een revolutie in de kiem smoren, tenminste, als ze nog niet zijn uitgespeeld. Hark op sluwe wijze je punten binnen, maar wees voorzichtig! De dief en de beul staan klaar om toe te slaan.

"De plotselinge twists tussen de Royals-score en de Riots-score maken het een uniek slagenspel" ~ Spellenbunker