ZORGKWALITEIT VOLGENS DE SPELMAKERIJ

Binnen de Spelmakerij combineren we twee belangrijke dingen. Goede zorg en het ontwikkelen van nieuwe gezelschapsspellen. Goede zorg sluit aan waar je op dat moment bent en geeft je passende uitdagingen en verantwoordelijkheid. De deelnemers en het personeel zijn een team dat elkaar nodig heeft om persoonlijk te groeien. Daarnaast zijn we met échte dingen bezig. Onze spellen liggen in spellenspeciaalzaken, zijn online te koop en liggen inmiddels in de spelletjeskast van duizenden Nederlandse gezinnen.

 

De Spelmakerij valt onder zorgaanbieder het Jagerhuis. Je voelt dat het om jou draait bij het Jagerhuis en daar kunnen we ons bij de Spelmakerij helemaal in vinden! Voor zaken als het kwaliteitskeurmerk (HKZ), de klachtenprocedure, de privacyverklaring, de zorgtarieven en de algemene voorwaarden verwijzen we je naar de website van het Jagerhuis.

METHODISCH WERKEN

Onze zorg komt niet toevallig tot stand. In het ondersteuningsplan maken we met elkaar afspraken welke ondersteuning je van ons mag verwachten. In je werkplan stippelen we samen uit waar je in wilt groeien. Zo ontstaat een compleet plaatje om te groeien en als mens sterker en stabieler te worden. Van ons als begeleiders mag je verwachten dat we altijd doorleren. Doorleren op het gebied van autisme, effectief begeleiden en spellen ontwikkelen.

Instappen bij de Spelmakerij

Dit zijn de stappen om in te stromen bij de Spelmakerij:

  1. Je hebt een Wmo- of WLZ-indicatie voor dagbesteding.
  2. Je maakt met ons een afspraak voor een rondleiding in de Spelmakerij. Zo zie je wat we doen en wie we zijn.
  3. Na de rondleiding bepaal je of de Spelmakerij bij je past en of je bij ons wilt gaan beginnen.
  4. Als dit zo is plannen we een intakegesprek, bepalen we welke dagdelen je per week komt en met welke opdracht je gaat meehelpen.
  5. Jij gaat van start en wij stellen voor je persoonlijke groei een ondersteuningsplan en werkplan met je op.

Groeien binnen de Spelmakerij

  1. De persoonlijke ondersteuning vindt plaats op basis van jouw (ontwikkel)doelen en de resultaten die je wilt behalen.
  2. Iedere 6 maanden bespreken we hoe je ontwikkeling verloopt.
  3. In je werkplan nemen we als het haalbaar is ook op wat je na de Spelmakerij wilt doen. Misschien vrijwilligerswerk, misschien een stap naar betaald werk. Ook daar werken we aan.
  4. Zo kun je bij ons je eigen pad volgen en je leven opbouwen.

COMBINEREN MET ONDERNEMEN

Binnen de Spelmakerij combineren we zorg met een stuk ondernemen. We werken zelf met trots en plezier aan de spellen. En ook de mensen die de spellen kopen moeten er blij en tevreden mee zijn. We maken dus mooie en originele spellen. Denk maar eens aan de spellen van 999 Games. Voor goede eindproducten werken we samen met de Veenendaals speluitgeverij 'The Gamefantry'. Op het tabblad 'Onze spellen' vind je onze spellen.