ZORGKWALITEIT VOLGENS DE SPELMAKERIJ

Binnen de Spelmakerij gaan we twee belangrijke dingen combineren. Goede zorg en sociaal ondernemerschap. Goede zorg sluit aan waar je op dat moment bent en geeft je passende uitdagingen en verantwoordelijkheid. De deelnemers en het personeel zijn een team dat elkaar nodig heeft om persoonlijk te groeien en de Spelmakerij tot een succes te maken. De Spelmakerij valt onder zorgaanbieder het Jagerhuis. Je voelt dat het om jou draait bij het Jagerhuis en daar kunnen we ons bij de Spelmakerij helemaal in vinden! 

 

Voor zaken als het kwaliteitskeurmerk (HKZ), de klachtenprocedure, de privacyverklaring, de zorgtarieven en de algemene voorwaarden verwijzen we je naar de website van het Jagerhuis.

METHODISCH WERKEN

Onze zorg komt niet toevallig tot stand. We gebruiken planmatige modellen om persoonlijk en met elkaar vooruit te komen. In het ondersteuningsplan maken we met elkaar afspraken welke ondersteuning je van ons mag verwachten. In je ontwikkelingsplan stippelen we samen uit waar je in wilt groeien. In je eigen signaleringsplan leer je hoe het met je gaat en wat op dat moment het beste voor je is. Zo ontstaat een compleet plaatje om te groeien en als mens sterker en stabieler te worden. Van ons als begeleiders mag je verwachten dat we altijd doorleren. Doorleren op het gebied van autisme, effectief begeleiden en spellen ontwikkelen.

Instappen bij de Spelmakerij

Dit zijn de stappen om in te stromen bij de Spelmakerij:

  1. Je hebt een Wmo-indicatie van je Gemeente voor dagbesteding
  2. Je maakt met ons een afspraak voor een rondleiding in de Spelmakerij. Zo zie je wat we doen en wie we zijn
  3. Na de rondleiding bepaal je of de Spelmakerij bij je past en of je bij ons wilt gaan beginnen
  4. Als dit zo is plannen we een intakegesprek, bepalen we welke dagdelen je per week komt en aan welke opdracht je gaat meehelpen
  5. Jij gaat van start en wij stellen voor je persoonlijke ondersteuning het signaleringsplan, ondersteuningsplan en ontwikkelingsplan op

Groeien binnen de Spelmakerij

  1. De persoonlijke ondersteuning vindt wekelijks plaats op basis van jouw (ontwikkel)doelen en de resultaten die je wilt behalen.
  2. Iedere 4 maanden bespreken we officieel hoe je groeit en vullen we bijbehorende evaluatieformulieren in. 
  3. In je ontwikkelplan nemen we ook op wat je na de Spelmakerij wilt doen. Misschien vrijwilligerswerk, misschien een stap naar betaald werk. Ook daar werken we aan.
  4. Zo kun je bij ons je eigen pad volgen en je leven opbouwen.

COMBINEREN MET ONDERNEMEN

Binnen de Spelmakerij combineren we zorg met ondernemen. We willen zelf met trots en plezier aan de spellen werken. En ook de mensen die de spellen kopen moeten er blij en tevreden mee zijn. We maken dus mooie en originele spellen. Denk maar eens aan de spellen van 999 Games. Voor goede eindproducten werken we samen met de Veenendaals speluitgeverij 'The Gamefantry'. Eind 2020 worden de eerste spellen van de Spelmakerij verwacht. Houd ons dus goed in de gaten!