Sneaky Bastard (Arne)

Gepubliceerd op 13 april 2022 om 12:09

Inhoud

  • 10 Sneaky Bastard kaarten
  • Kaarten van 10k
  • Kaarten van 25k
  • Kaarten van 100k
  • Kaarten van 250k
  • Kaarten van 500k
  • Huizenkaarten, van 50k tot 850 k


Vanaf 12 jaar
3-5 spelers
20 minuten

Het is een vrij eenvoudig spel. Iedereen krijgt een bepaald bedrag in handen, plus een aantal Sneaky Bastard kaarten. Met het geld bied je op de huizen die van de stapel komen(Zie foto 2). Zoals zichtbaar is op de foto, ligt het bovenste huis al open, en het huis waarop je kan bieden ligt er naast. Zo weet je wat er straks nog komt. In de eerste ronde spreek je af wie er begint met bieden, en na de eerste verkoop begint de speler die net een huis heeft gekocht. Het geld dat gebruikt is om het huis te kopen verdwijnt op de aflegstapel, en komt niet meer in het spel voor.

Foto 2: Bieden op een huis van 150k, met een huis van 100k.

Foto 3: Bieden, en een Sneaky Bastard spelen voor het geld.

De Sneaky Bastard kaarten kunnen gespeeld worden, net zoals het geld(zie foto 3). Met de kaart geef je aan dat je niet meer mee bied, maar dat je strijd om het geld waarmee het huis wordt gekocht. Als de kaart wordt gespeeld wordt de speler namelijk eigenaar van het geld waar het huis mee is gekocht. Als er meerdere Sneaky Bastard in een ronde gespeeld worden, krijgt de speler met een Sneaky Bastard kaart die het meeste geld heeft geboden het geld waarmee het huis is gekocht. Het zou dus kunnen dat je 100k neertelt, samen met een Sneaky Bastard kaart, en er 150k voor terug krijgt, maar voor hetzelfde geld krijg je 800k terug, zodat je weer flink mee kan bieden.
Ook is het mogelijk om een huis in te zetten(zie foto 2) als geld om een ander huis te kopen. Zeker als je niet veel, of geen, geld meer hebt, is dit een goede tactiek. Het geld is bovendien niets waard als het spel is afgelopen, en de huizen zijn hun waarde in geld waard.

Het is een interessant spel om te spelen. Huizen gebruiken als geldkaart was een leuke verrassing, en de Sneaky Bastard kaarten zijn ook leuk. Verder zijn de afbeeldingen op de kaarten hilarisch. Een huis in het centrum is wel heel letterlijk genomen, om van het grachtenhuis maar te zwijgen. En een vrijstaand huis is hierboven te bewonderen(zie foto 4). Er missen misschien wat geldbedragen(50k), en het kan best zenuwslopend zijn. Verder is met 4 spelers het spel spelen het leukste, merkten wij.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.