Danger 13 (Arne)

Gepubliceerd op 7 september 2022 om 11:47

Inhoud:
- 1 startspeler kaart
- 1 spelomschrijving;
- 109 speelkaarten(zie foto 2), waaronder:
   > blauwe kaarten, met nummer en afbeelding
   > groen kaarten met plusje(s)
   > gele opdrachtkaarten
   > kaart met pijltje, om startspeler aan te geven

Vanaf 8 jaar
2-5 spelers
30 minuten

Foto 1: uw reviewer.

Dit spel is een kaartspel dat iets langer duurt dan je zou denken van een simpel spel. Maar het leek ons wel een leuk spel. Het doel is om zoveel mogelijk punten(plusjes) op je puntenstapel te krijgen, voor het einde van het spel. Het spel eindigt als de trekstapel leeg is, en de kaarten van de aflegstapel opnieuw geschud moeten worden om de ronde af te maken. Een ronde eindigt zodra iemand de limiet van 13 heeft bereikt, en daarmee moet de speler al zijn kaarten van de rij inleveren op de aflegstapel. De andere spelers leggen alleen de kaarten op de aflegstapel waar geen plusje op staat. De limiet kan eenmalig van 13 naar 18 verhoogt worden, waarmee een speler pas bij 18 de ronde eindigt.

Foto 2: de kaarten die erin zitten.

Foto 3: voorbeeldfoto van bovenaf.

Een ronde verloopt als volgt: de startspeler pakt de bovenste kaarten, het aantal gelijk aan het totaal aantal spelers. De startspeler draait de bovenste kaart om, en bepaald wie de kaart krijgt. Dan draait de speler de volgende kaart om, en bepaald wie deze kaart krijgt. Dit gaat zo door totdat iedere speler een kaart heeft. Sommige (blauwe)kaarten hebben een rode kaart onder een nummer staan, en dan moet de persoon die de kaart krijgt, nog een kaart pakken. Is dit weer een kaart met een rode kaart erop, dan pakt de speler weer een kaart van de trekstapel. Dit gaat zo door, totdat er een natuurlijke stop komt, of totdat de speler de max heeft van het aantal punten dat op de rij mag liggen.

Foto 4: je hebt 8 punten, welke kaart wordt opengedraaid? En is het een goeie kaart?

Foto 5: 8+2=10 punten, nu hopen dat iemand anders 11 of 12 punten heeft, dan is diegene zijn/haar punten kwijt?

Het was een leuk spel om te spelen, al is het design een beetje oud, volgens sommigen. Er zit wat tactiek in, maar de geluksfactor maakt dat het toch maar de vraag is wat de volgende kaart is, en wie de geluksvogel of de pechvogel is deze beurt. Het maakt dat je risico's moet nemen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.