Regenwormen uitbreiding (Arne)

Gepubliceerd op 9 februari 2022 om 12:02

Inhoud:

  • boekje uitleg
  • 5 specialisten
  • 2 tegels
  • 7 regenworm fiches

 

Dit gaat over de uitbreiding, en is alleen gericht op extra regels die er bovenop komen. Als je regenwormen geen leuk spel vindt, is het de vraag of je na het lezen nog steeds geen fan bent, of juist wel. Ik ga er dan ook vanuit dat je het basisspel al kent.

Na het op tafel leggen van de tegels, leg je(zie foto 2) de 2 andere tegels erbij, en komen er specialisten op de tegels te liggen. De rode worm op 11, de blauwe kloek op 21, de zwarte raaf op 23, de witte wezel op 25, en de gele dobbelsteen op 27. De fiches liggen apart, en worden aan een speler gegeven als deze de tegel waar de raaf op staat verdient, of minstens 2 keer de 1 gooit. Bij dit laatste maakt het niet uit of je een tegel kan pakken aan het einde van je beurt, of dat je er misschien een in moet leveren, je krijgt een fiche zodra je 2 enen opzij legt.

De raaf heeft verder geen rol in het spel, en verschuift(net als de andere specialisten) naar de tegel met de laagste waarde, als de tegel onder hem wordt weggehaald, en kan ook helemaal uit het spel verdwijnen. De overige specialisten kunnen door de spelers worden meegenomen met de tegel, tenzij ze al een specialist hebben. Niemand kan de raaf bezitten. De rode worm kan worden ingezet tijdens het gooien als een dobbelsteen met een regenworm, en telt ook als 5 punten. Dit is handig als er geen wormen worden gegooid, of als je met een dobbelsteen extra punten wilt gooien. De rode worm komt er immers extra bij. Dit geldt ook voor de gele dobbelsteen, alleen wordt deze samen met de andere dobbelstenen gegooid(zie foto 3). En bestaat de kans dat men een 1 gooit. Dan komt de kloek(die altijd op de bovenste tegel staat), en met deze specialist hoef je niet je bovenste tegel, maar de kloek terug in het spel te stoppen, en hoeft de tegel met de hoogste waarde niet omgedraaid te worden. Dan tot slot de wezel. Een speler met de wezel mag per beurt 1 keer een gooi opnieuw doen, als hij niet tevreden is met een huidige worp. Vervolgens wordt de wezel op zijn kant gezet.

Foto 1: de uitbreiding.

Foto 2: het geheel.

Foto 3: de gele dobbelsteen(alvast 3 regenwormen, 15 punten).

Zelf heb ik het als een leuke uitbreiding ervaren, al is het naar alle waarschijnlijkheid leuker om het met 3 of meer personen te doen, want met twee is het spel vrij leeg met hooguit 2 van de 5 specialisten actief. De grijns van leedvermaak als iemand niet genoeg punten heeft om een tegel te pakken blijft een leuk onderdeel, en zorgt voor een spannend spel. Maar waarschijnlijk wisten jullie dit al.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.